Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glasyr | ||
1 dl | Hasselnötter | |
1 msk | Smör | |
7 msk | Vispgrädde | |
200 g | Chokladkaka Ljus | |
Kakan | ||
3 st | Ägg | |
0,5 dl | Kokosmjöl | |
1 dl | Mandelmjöl | |
0,5 msk | Sötningsmedel |
Börja med kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Blanda ner mandelmjöl, kokosmjöl och det smälta smöret. Smörj en pajform eller en springform med smör. Häll sedan smeten i formen jämnt fördelat i formen. Grädda i 25-30 minuter tills kakan har blivit gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen på låg värme. Blanda ner grädden och smöret och till sist de hackade hasselnötterna. Och bred ut på kakan jämnt fördelat på hela kakan. Låt kakan svalna och ställ den i kylen. Blir bäst dagen efter. Servera gärna kakan dagen efter med grädde.
Bild:
Erica (Mig själv)
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla