Veganska bönbollar

Veganska bönbollar

40 minEnkelt
108,80 kr
4 portioner9,35 kr per portion
Dessa veganska bönbullar kan varieras på många vis. Genom att byta ut kidneybönor mot kikärtor, svarta bönor eller annan böna samt byta smaksättningar kan du skapa din egen favoritboll. Byt ut havregryn mot glutenfritt havregryn för en glutenfri måltid.

1 stKidneybönor
4 mskGrillolja Allround
1 dlHavregryn
4 dlMakaroner
Instruktioner
1

Koka 4 dl okokt pasta. Under tiden du gör detta passa på att finhacka och stek en gul lök tills den får lite färg.

Skölj av bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med den kokta pastan. Tillsätt 1 dl havregryn och mixa väl. Vill du ha fastare bullar ta då gärna lite mer havregryn.

Tillsätt 4 msk grillolja och ordentligt med salt, peppar och andra kryddor du önskar och mixa ihop allt igen.

Löken blandas varsamt ner i mixen.

Låt degen stå kallt i kylen i ca 30 min innan du rullar dem till små bullar i köttbullestorlek. Stek bollarna i smör eller olja.

OBS. Bollarna bränner lätt så ha en lägre värme på plattan och håll ett öga på bollarna. Eftersom de inte innehåller rått kött behöver du bara se till att ytan blir fint gräddad och att de blir genomvarma.

Går utmärkt att frysa.

Servera med pasta och tomatsås eller varför inte med potatismos, sås och lingonsylt.

Bild:

Annicka Granlund