Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnstekt anka med balsamicosås och potatispuré

Ugnstekt anka med balsamicosås och potatispuré

40 minEnkelt
330,90 kr
4 portioner 68,50 kr per portion
Ugnstekt anka med balsamicosås och potatispuré

2,5 dlMjölk
700 gAnkbröst
100 gSmör
1,5 dlBalsamvinäger
900 gPotatis
200 gRödlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Salta och koka upp vatten. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Koka i 15 min.

3

Strö salt och svartpeppar i en stekpanna. Skär ett rutmönster i fettet på ankan. Lägg den med skinnet ned i pannan och sätt på medelhög värme. Stek i ca 7 min, tills fettet smält och ytan är knaprig.

4

Klyfta 100 g rödlök. Lägg ankan i en ugnsform med skinnet upp och fördela löken bredvid. Stek mitt i ugnen 15-20 min.

5

Finhacka resten av rödlöken. Smält 1 msk smör i kastrullen och fräs löken på medelvärme i 5 min. Tillsätt balsamvinäger och koka på hög värme i 8-10 min, tills såsen tjocknar. Dra av från plattan och rör ner 75 gram smör, salt och svartpeppar.

6

Häll av potatisvattnet. Tillsätt mjölk, 2 msk smör och salt. Vispa till en puré.

7

Skiva ankan och servera med purén, såsen och sallad.