Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
450 g | Spenat Hackad Fryst | |
1,5 st | Hönsbuljong | |
4 st | Ägg | |
1 st | Gul lök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Vispgrädde | |
6 dl | Vatten | |
1 msk | Smör |
Koka äggen hårdkokta, ca 9 min.
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hacka även den halvtinade spenaten fint (om inte redan hackad).
Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök, vitlök och spenat tillsammans.
Häll över vattnet och smula över buljongtärningarna och tillsätt grädde.
Koka upp och låt småkoka i några minuter, mixa därefter soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ägghalvor i, och gärna ett gott bröd vid sidan om.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla