Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Vaniljsocker att rulla dem i: | ||
| 150 g | Strösocker | |
| 25 g | Vaniljsocker | |
| Kakdegen | ||
| 40 g | Vaniljsocker | |
| 360 g | Vetemjöl | |
| 240 g | Smör | |
Blanda det rumstempererade smöret med vaniljsocker och mjöl till en ej överarbetad deg.
Kyl den minst 1 timme i kylskåp invirad i en plastfilm.
Sätt ugnen på 190 grader.
Arbeta degen smidig med handen.
Väg av bitar à 120 g och rulla ut dem med hjälp av vetemjöl till penntjocka längder.
Dela längderna i 55 mm långa bitar med hjälp av en vass kniv.
baka dem gyllenbruna i 8-10 minuter.
Blanda strösocker och vaniljsocker med handen och rulla de varma kakorna i vaniljsocker, försiktigt så att de inte går sönder.
Bild:
Ulf Widell

22,50 kr /kg

137,19 kr /kg

8,98 kr /kg

145,00 kr /kg