Gå vidare till huvudinnehåll
Julköttbullar med morotslåda, Muskelmat
Hemmakock

Julköttbullar med morotslåda, Muskelmat

50 minEnkelt
312,20 kr
1 portion 41,43 kr per portion
1 portion (nötfärs 5% fett, matlagningsgrädde 4% fett, laktosfritt margarin) 673 kcal 57g protein 55g kolhydrater 25g fett

Morotslåda
200 gRisgrynsgröt Färdig
1 tskFlytande Margarin
1 krmMuskot Malen
2 stMorötter
1 stÄgg
1 krmSalt
Julköttbullar
1 mskMatlagningsgrädde
0,25 stGul lök
0,5 krmKryddpeppar Malen
0,5 krmNejlikor Malda
0,5 mskFlytande Margarin
0,5 krmSvartpeppar Malen
200 gNötfärs
1 krmSalt
Instruktioner
1

Skala och skär morötterna i tunna skivor. Koka morotsskivorna en stund tills de mjuknat. Blanda samman risgrynsgröt, ägg, salt och muskot.

2

Skala och finriv eller hacka löken. Knåda därefter samman samtliga ingredienser till köttbullarna i en bunke.

3

Häll av kokvattnet och mosa morötterna med en gaffel. Blanda morotsmoset med grötblandningen.

4

Blöt händerna med kallt vatten och forma smeten till bollar.

5

Smörj en ugnsportionsform med flytande margarin. Häll grötblandningen i formen och tillaga i mitten av ugnen på 200 grader i 30minuter.

Julköttbullar

6

Hetta upp en stekpanna med flytande margarin och stek köttbullarna runt om på medelvärme tills de är genomstekta.