Gå vidare till huvudinnehåll
Risotto med rökt lax och limefärskost
Hemmakock

Risotto med rökt lax och limefärskost

40 minEnkelt
461,45 kr
4 portioner 73,39 kr per portion
Risotto med rökt lax och limefärskost

Lax
200 gLax Kallrökt
Risotto
1 krmSvartpeppar Malen
50 gMat & Bak Smör/Margarin
1 krmSalt
380 gArborioris, (4 dl)
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
120 gParmesanost
2 stSchalottenlök
1 stBasilika - färsk
400 gKörsbärstomater Konserverade
2 mskKycklingfond
Limefärkost
2 stLime
200 gFärskost Naturell
Instruktioner
1

Koka upp vatten och fond. Håll varmt. Skala och finhacka löken.

2

Fräs löken mjuk i olja och lite av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Häll i hälften av vinet. Låt koka in. Späd med buljong i omgångar. Rör då och då.

3

Häll på tomater och spad efter 10 minuter tillsammans med resten av vinet. Koka ytterligare 7-10 minuter, tills riset är "al dente". Konsistensen ska vara som en lös gröt.

4

Tillsätt resten av smöret, rivna basilikablad och riven parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om kraftigt och låt stå några minuter.

5

Blanda färskost med rivet limeskal och peppar.

6

Servera risotton med limefärskosten, skivad rökt lax och limeklyftor.