Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
200 g | Lax Kallrökt | |
Risotto | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 krm | Salt | |
380 g | Arborioris, (4 dl) | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
120 g | Parmesanost | |
2 st | Schalottenlök | |
1 st | Basilika - färsk | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 msk | Kycklingfond | |
Limefärkost | ||
2 st | Lime | |
200 g | Färskost Naturell |
Koka upp vatten och fond. Håll varmt. Skala och finhacka löken.
Fräs löken mjuk i olja och lite av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Häll i hälften av vinet. Låt koka in. Späd med buljong i omgångar. Rör då och då.
Häll på tomater och spad efter 10 minuter tillsammans med resten av vinet. Koka ytterligare 7-10 minuter, tills riset är "al dente". Konsistensen ska vara som en lös gröt.
Tillsätt resten av smöret, rivna basilikablad och riven parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om kraftigt och låt stå några minuter.
Blanda färskost med rivet limeskal och peppar.
Servera risotton med limefärskosten, skivad rökt lax och limeklyftor.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste