Gå vidare till huvudinnehåll
Plommon- & mandelchokladpaj med vaniljcrème fraîche
Hemmakock

Plommon- & mandelchokladpaj med vaniljcrème fraîche

45 minEnkelt
268,45 kr
8 portioner 14,58 kr per portion
Den är snygg, ja. Och inte nog med det, den är enkel att göra och mår bra flera dagar i kylskåpet. Tänk bara på att degen behöver tid att vila sig.

Botten
300 gVetemjöl
30 gÄgg
120 gMandelmassa
120 gStrösocker
240 gSmör
Fyllning
6 stPlommon
40 gKakao
160 gÄgg
15 gVetemjöl
200 gMandelmassa
100 gSmör
Vaniljfraiche
50 gStrösocker
250 gCreme Fraiche Naturell
1 gVaniljstång, ca 0,5 st
Instruktioner
1

Först ut är botten. Riv mandelmassa och lös den med ägg. Blanda smör och socker. Tillsätt mandelblandningen och häll sist i mjölet. Arbeta ihop till en deg och kyl den i ca 4 timmar.

Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Tillsätt lite i taget så slipper du klumpar. Rör ner äggen pö om pö och tillsätt sist mjölet och kakaon.

Sätt ihop ihop pajen genom att kavla degen 3 mm tunn och fodra formen. Spritsa i fyllningen och stick ner plommonen i ett stiligt mönster. Grädda i 175°C i ca 15 min.

Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche.

Ta ut pajen, pudra med florsocker och servera med såsen.