Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
397 g | Kondenserad mjölk | |
25 g | Smör | |
400 g | Mörk chokladkaka | |
150 g | Daim |
Grovhacka den mörka chokladen. Lägg choklad och smör i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen och smöret smält till en jämn chokladsmet.
Ta bort bunken från värmen och tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något.
Grovhacka daimen och rör ner i chokladsmeten, spara 1/3 att garnera fudgen med.
Täck en rektangulär form, ca 15×30 cm i diameter med bakplåtspapper. Bred ut smeten i ett jämnt lager och toppa med resten av daimbitarna. Smula ev över frystorkade hallon.
Ställ in fudgen i kylskåpet och låt den stelna i minst 1 timme. Skär i bitar och förvara fudgen i kylskåp.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
4 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt