Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Jasminris | |
| 1 st | Lime | |
| Gryta | ||
| 2 krm | Salt | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 70 g | Färsk bladspenat | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 500 g | Kycklingfärs | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 400 g | Kokosmjölk | |
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Gryta: Finstrimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, ingefära och chili hastigt, tillsätt kycklingfärsen och låt den bli helt genomstekt. Tillsätt fisksås, soja, honung och kokosmjölk och låt de puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sköljd spenat.
Servera grytan med ris och limeklyftor.
Näringsvärde: Kcal: 606 Fett: 28 g Protein: 35 g Kolhydrater: 51 g
Bild:
Linnea Swärd

52,66 kr /kg

198,00 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

113,69 kr /kg

139,75 kr /kg

99,75 kr /l

38,42 kr /kg

75,80 kr /l

39,95 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

296,67 kr /l

111,90 kr /kg