Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Omelett | ||
1 tsk | Chilipulver | |
1 st | Bakplåtspapper | |
10 st | Ägg | |
250 g | Lammkorv | |
300 g | Potatis | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,33 st | Basilika - färsk | |
Sallad | ||
100 g | Färsk bladspenat | |
65 g | Rödlök | |
1 klyfta | Vitlök | |
400 g | Kikärtor | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 225 grader.
Omelett: Knäck ner äggen i en skål och vispa ihop.
Ta fram den färdigkokta potatisen och skiva den. Skär även korven i tunna skivor.
Smält lite smör eller olja i en stor stekpanna. Lägg ner potatisskivorna och krydda dem med salt och chilipulver. Lägg ner korvarna att steka med någon minut tills de fått färg.
Klä en ugnsform, ca 30 x 30cm med bakplåtspapper. Häll ner potatisen och korven. Häll äggblandningen över och riv ner basilikabladen., Krydda med lite svartpeppar.
Ställ in omeletten i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter tills omelettytan fått lite färg och stelnat.
Sallad: Skölj kikärtorna i en sil eller ett durkslag, och låt rinna av.
Skölj och dela tomaten på mitten, skiva den. Lägg i en skål tillsammans med bladspenaten.
Skala och hacka rödlök och lägg ner i skålen.
Lägg i kikärtorna och pressa vitlök över. Droppa över olja, vinäger och smaka av med salt och peppar, blanda.
Ta ut omeletten ur ugnen och skär i portionsbitar med t.ex. en stekspade. Servera med kikärtssallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta