Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Muskot Hel | |
1 st | Lök | |
300 g | Krossade Tomater | |
6 dl | Standardmjölk | |
80 g | Riven Magerost | |
4 tsk | Majsstärkelse | |
3 st | Aubergine | |
600 g | Vegetariska produkter | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 st | Morötter | |
200 g | Majskorn |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i skivor och strö salt över för att få ur vattnet. Låt stå ca en timme.
Hacka och fräs löken i 2 tsk olja. Smula ner färsen. Blanda ner riven morot, krossade tomater och tomatpuré. Låt såsen småkoka under lock, ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Rör ut maizena i lite av mjölken lite i taget. Sjud i 5-10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner vid. Tillsätt osten och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Lägg auberginerna i ett durkslag och låt rinna av. Torka av skivorna med hushållspapper. Bryn i 2 tsk olja på båda sidor och låt rinna av på hushållspapper.
Varva aubergine, färssås och ostsås i en ugnsfast form. Avsluta med aubergine och ostsås. Gratinera i ugnen 40-45 minuter tills moussakan får en fin, gyllenbrun färg. Servera med majs.
2 Delikatessbullar Vegetariska Fryst 340g Felix