Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Vanliga morötter | |
400 g | Rödbetor Färsk | |
12 dl | Vatten | |
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Vanliga Tomater | |
20 g | Färsk ingefära | |
1 st | Grönsaksbuljong |
Skala rödbetor och morötter. Skär i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaten i bitar och riv ingefära. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt resten plus en buljongtärning. Krydda och häll på vatten.
Koka ca 30 minuter och mixa soppan slät med en stavmixer. Det kan vara gott med en liten gnutta cayennepeppar i.
Recept och Rekvisita: Agneta Livijn
Näringsinnehåll: Energi (kcal) 113,8
Protein (g) 2,6
Fett (g) 1,3
Kolhydrater (g) 20,0
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria