Gå vidare till huvudinnehåll
5:2 Rödbetssoppa med morot och ingefära

5:2 Rödbetssoppa med morot och ingefära

40 minEnkelt
80,35 kr
4 portioner 6,12 kr per portion
En smal soppa som värmer gott. Passar som lunch eller middag för dig som följer 5:2 dieten.

2 klyftaVitlök Vanlig
400 gVanliga morötter
400 gRödbetor Färsk
12 dlVatten
2 krmFlingsalt
1 stRödlök
1 tskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stVanliga Tomater
20 gFärsk ingefära
1 stGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Skala rödbetor och morötter. Skär i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaten i bitar och riv ingefära. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt resten plus en buljongtärning. Krydda och häll på vatten.

2

Koka ca 30 minuter och mixa soppan slät med en stavmixer. Det kan vara gott med en liten gnutta cayennepeppar i.

Recept och Rekvisita: Agneta Livijn

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 113,8

Protein (g) 2,6

Fett (g) 1,3

Kolhydrater (g) 20,0