Gå vidare till huvudinnehåll
Caesarkyckling med rostade rotfruktersarkyckling med rostade rotfrukter
Mari Bergman

Caesarkyckling med rostade rotfruktersarkyckling med rostade rotfrukter

45 minEnkelt
464,15 kr
4 portioner 33,97 kr per portion
En matig cCaesarkyckling med rostade rotfruktersarsallad och en krämig dressing som ger en härlig sälta.

Dressing
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stÄgg
1 krmStrösocker
0,75 dlOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 stSardeller
50 gParmesanost
1 mskVitvinsvinäger
1 tskDijonsenap
1 krmSvartpeppar Malen
300 gPotatis Fast
0,5 stGurka
2 mskOlivolja
500 gVanliga morötter
180 gRomansallat, (1 st)
600 gKycklingfile
2 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja och salt. Sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de har en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen och låt dem gå ca 15 min.

3

Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, vinäger, senap, socker, salt och peppar i en matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.

4

Skölj salladen och skär den i stora bitar. Skölj gurkan och hyvla långa tunna skivor med en osthyvel.

5

Arrangera sallad, gurka, rotfrukter och kyckling skuren i skivor på ett fat. Ringla över dressingen eller servera den vid sidan om.

Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 28 g Protein: 46 g Kolhydrater: 26 g

Bild:

Linnea Swärd