Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 msk | Hjortronsylt | |
100 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
0,75 dl | Strösocker | |
2 st | Bittermandel | |
2 dl | Vetemjöl | |
0,5 st | Ägg | |
1 dl | Sötmandel Naturell | |
4 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla och skala mandeln. Riv ner bittermandlarna i en mixer. Tillsätt mandeln och mixa fint. Vispa mjukt smör och strösocker till en fin smet. Tillsätt mandel, ägg och vetemjöl. Arbeta degen och låt vila i kyl ca 30 minuter. Pensla formarna med smält smör. Klä formarna med degen. Grädda musslorna tills de fått lite färg i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stjälp genast upp kakorna på ett galler klätt med bakplåtpapper. Vänd formarna upp och ner med hjälp av en torr kökshandduk och slå med en sked på baksidan av formarna tills kakorna lossnar. Vänd dem till rätt sida uppåt och låt kallna.
Vispa grädde och toppa med hjortronsylt