Gå vidare till huvudinnehåll
Buljongkokt oxfilé med dijonsenapsaioli

Buljongkokt oxfilé med dijonsenapsaioli

50 minEnkelt
843,15 kr
6 portioner 76,56 kr per portion
Makalöst gott!

Buljongkokt oxfilé
6 klyftaVitlök Färsk
1 kgOxfilé
3 stLagerblad
4 stMörk Oxbuljong
Tillbehör
5 stRödbetor Färsk
1 kgFärskpotatis
Dijonsenapsaioli:
1 klyftaVitlök Färsk
1 krmSvartpeppar
0,5 tskSalt
1,5 dlSolrosolja
1 tskBalsamvinäger
2 mskDijonsenap
1 stÄgg
Instruktioner
1

Putsa köttet och bind om det (om du vill) så att det håller formen. Koka upp buljongen tillsammans med lagerblad och kryddor. Lägg i köttet och låt det sakta koka 10-15 minuter, 55 grader med köttermometer. Det ska vara rött i mitten. Låt det ligga i aluminiumfolie 10 minuter så att värmen fördelas i köttstycket. Skär sedan upp det i centimetertjocka skivor och lägg det i en cirkel på ett fat.

Dijonsenapsaioli:

Blanda dijonsenap, balsamvinäger och äggula med en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt salt och peppar efter smak. Låt det bli rumstempererat innan du tillsätter fingervarm solrosolja under kraftig vispning. Konsistensen ska vara krämig.

Koka potatis och rödbetor (eller några andra grönsaker, morötter, sockerärtor) i varsin kastrull.

Servera och njut av en härlig måltid.