Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 st | Riven Parmesanost | |
| 500 g | Rigatoni | |
| Ragu | ||
| 2 krm | Chilipulver | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 1 st | Gul lök | |
| 100 g | Morötter | |
| 0,5 st | Broccoli Färsk | |
| 1,5 st | Köttbuljong | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 3 dl | Vatten | |
| 2 st | Vitlök Färsk | |
| 400 g | Lammfärs | |
| 2 msk | Vitvinsvinäger | |
| 0,5 st | Färsk timjan | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Olivolja | |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Dela tomaterna på mitten. Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, 1 nypa salt och nypa svartpeppar. Rosta i ugnen ca 15 min.
Ragu:
Skala och finhacka/ riv lök, vitlök och morot. Fräs i en stekgryta eller i en stor kastrull med olivolja. Klicka i färsen. Finfördela den med en gaffel och bryn tills den har fått fin färg. Dela broccolihuvud i mindre buketter och tillsätt till färsen.
Tillsätt chilipulver, salt, peppar, vitvinsvinäger, vatten, tomatpuré, buljong och hackad timjan. Låt puttra på svag värme 5- 10 min.
Slå av pastavattnet. Blanda pastan och tomaterna med ragun.
Strö över ost vid servering.
Näringsvärde: 603 kcal 34 g protein 23 g fett 60 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

382,35 kr /kg

37,00 kr /kg

99,80 kr /kg

19,67 kr /kg

13,95 kr /kg

67,80 kr /kg

189,50 kr /kg

229,88 kr /kg

134,75 kr /kg

31,95 kr

119,75 kr /kg

3,99 kr /l

29,17 kr /kg

139,80 kr /l

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l