Gå vidare till huvudinnehåll
Surströmmingsklämma med hårt tunnbröd

Surströmmingsklämma med hårt tunnbröd

15 minEnkelt
254,75 kr
4 portioner 28,15 kr per portion
För många det klassiska sättet att äta surströmming! Dessutom ett enkelt sätt och perfekt för den som ska smaka surströmming för första gången.

2 stRödlök
1 stSurströmming
2,5 dlGräddfil
1 kgMandelpotatis
8 stMjukt tunnbröd
1 dlDill - färsk
Instruktioner
1

Koka mandelpotatisen.

2

Hacka rödlöken i små bitar. Hacka dill och blanda i rödlöken.

Till servering:

1

Rensa och hacka surströmmingen i mindre bitar.

2

Smöra tunnbröd och mosa/skiva potatisen och bred ut över mackan.

3

Lägg på små bitar av fisken samt strö över rödlök- och dill.

Toppa med lagom mycket gräddfil!

Bild:

Kerstin Eriksson