Halloumi carbonara
Mari Bergman

Halloumi carbonara

15 minEnkelt
303,80 kr
4 portioner27,27 kr per portion
Superenkel carbonara med halloumi, en lättlagad och välsmakande pastarätt med få ingredienser! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
0,5 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
Köp hem
3 dlVispgrädde
200 gHalloumi
100 gParmesanost
400 gSpaghetti
3 stÄgg
Instruktioner
1

Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Vispa ihop grädde, äggulor och riven parmesanost i en skål.

3

Tärna halloumin smått och skala och riv vitlök. Stek halloumi med vitlök krispig i lite olja i en varm panna. Tillsätt gräddblandningen och 1 dl av pastavattnet.

4

Sila av pastavattnet och tillsätt spaghettin till såsen. Vänd om ordentligt och låt pastan koka in ordentligt i såsen. Smaka av med salt och peppar.

5

Lägg upp carbonaran på tallrikar och dekorera ev med en färsk ört och lite extra riven parmesanost och svartpeppar.

Bild:

Nurlan Emir