Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Köp hem | ||
3 dl | Vispgrädde | |
200 g | Halloumi | |
100 g | Parmesanost | |
400 g | Spaghetti | |
3 st | Ägg |
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop grädde, äggulor och riven parmesanost i en skål.
Tärna halloumin smått och skala och riv vitlök. Stek halloumi med vitlök krispig i lite olja i en varm panna. Tillsätt gräddblandningen och 1 dl av pastavattnet.
Sila av pastavattnet och tillsätt spaghettin till såsen. Vänd om ordentligt och låt pastan koka in ordentligt i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp carbonaran på tallrikar och dekorera ev med en färsk ört och lite extra riven parmesanost och svartpeppar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria