Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Köp hem | ||
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 200 g | Halloumi | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 400 g | Spaghetti | |
| 3 st | Ägg | |
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop grädde, äggulor och riven parmesanost i en skål.
Tärna halloumin smått och skala och riv vitlök. Stek halloumi med vitlök krispig i lite olja i en varm panna. Tillsätt gräddblandningen och 1 dl av pastavattnet.
Sila av pastavattnet och tillsätt spaghettin till såsen. Vänd om ordentligt och låt pastan koka in ordentligt i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp carbonaran på tallrikar och dekorera ev med en färsk ört och lite extra riven parmesanost och svartpeppar.
Bild:
Nurlan Emir

69,00 kr /l

162,50 kr /kg

473,00 kr /kg

38,13 kr /kg

4,20 kr /st

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

