Gratinerade havskräftor med brynt sojasmör
Mari Bergman

Gratinerade havskräftor med brynt sojasmör

30 minEnkelt
185,70 kr
4 portioner12,46 kr per portion
Gratinerade havskräftor är en riktig klassiker och passar till alla festligheter. Här sätter vi en asiatisk touch på rätten med smak av ingefära, chili, miso och brynt sojasmör. Smöret kan med fördel tillagas en dag i förväg.

0,5 stChilipeppar Röd
50 gPanko
1 mskMisopasta
1 stVitlök Vanlig
800 gHavskräftor
50 gParmesanost
75 gMat & Bak Smör
1 tskFärsk ingefära
1,5 mskJapansk soja
1 stKoriander - färsk
2 stLime
Instruktioner
1

Bryn smöret och häll över i en skål.

2

Skala och riv ingefära och vitlök. Finhacka chilin.

3

Blanda det brynta smöret med ingefära, vitlök, chili, soja och miso. Ställ in smöret i kylen och låt det stelna.

4

Värm ugnen till 250 grader grillvärme. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

5

Halvera havskräftorna på längden och lägg dem med snittytan upp på plåten.

6

Vispa smöret fluffigt med elvisp. Bred smöret över kräftorna och toppa med pankoströbröd och finriven parmesanost. Gratinera i ugnen i ca 5-7 min.

7

Lägg upp havskräftorna på ett fat och toppa med koriander. Servera med limeklyftor.

Bild:

Roland Persson