Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Frosting och fyllning | ||
300 g | Färskost Naturell | |
5 dl | Florsocker | |
250 g | Smör | |
600 g | Godispåse - Non stop | |
1 st | Citron - Eko | |
Sockerkaka | ||
100 g | Smör | |
4 tsk | Bakpulver | |
7 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Mjölk | |
6 dl | Strösocker | |
8 st | Ägg | |
2 st | Citron - Eko |
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med citronskalet, vispa ordentligt tills smöret blivit ljust och luftigt, tillsätt florsockret och vispa försiktigt, öka hastigheten tills sockret och smöret är krämigt.
Smörj och bröa 2 springformar, eller använd samma form och baka i omgångar. Vi har använt en form på 20cm i diameter till denna tårta men det går givetvis att använda en större form.
Tillsätt philadelphiaosten (naturell färskost) och vispa till en jämn kräm.
Vispa ägg, socker och det rivna citronskalet ordentligt så det blir ljust och pösigt.
Dela sockerkakorna i 2 delar så du får 4 bottnar. Använd en stans eller ett glas för att göra hål i mitten på 2 av dina bottnar, vi använde ett glas som var 8,5 cm i diameter.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och blanda ner i äggsmeten.
Placera en botten utan hål på tårtfatet och bred över med frosting (lämna ca. hälften av frostingen till att täcka kakan när den är byggd).
Koka upp mjölken med smöret och blanda ner det, häll genast i formen/formarna och placera i ugnen i ca 35 minuter. Prova med en sticka om du känner dig osäker, kakan är klar när inget fastnar på stickan när du sticker ner den i mitten av kakan.
Lägg på nästa botten med hål i mitten och bred på mer frosting och upprepa med nästa botten med hål. Lägg ner önskat godis i hålet av kakan, vi använde oss av Nonstop och lägg på sista tårtbotten, täck sen hela kakan med frosting. Bli inte orolig om det ser lite ojämnt ut med frostingen, den fungerar i första han som ”klister” till ditt godis eller dekorationer. Dekorera din piñatatårta med godis.
Låt sockerkakorna svalna helt, gärna i kylskåp.
Fyllning och frosting:
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla