Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Masalasås | ||
2 msk | Smör | |
0,5 msk | Paprikakrydda | |
1 msk | Garam Masala | |
1 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 tsk | Strösocker | |
0,5 st | Lime | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 tsk | Chilipulver | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Rödlök | |
4 msk | Yoghurt för Matlagning | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Lax | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Färsk laxfilé | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 msk | Tandoorikrydda | |
1 msk | Rapsolja | |
0,25 tsk | Cayennepeppar | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,25 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 tsk | Färsk ingefära |
Lax: Skär laxfilén i kuber.
Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda, gurkmeja, cayennepeppar, paprikapulver och salt i en skål. Lägg ner laxbitarna och blanda om väl. Plasta laxen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög-hög värme i ca 2 min/sida så att de får en krispig yta. Lägg över laxkuberna på ett fat. Torka inte ur pannan.
Masalasås: Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök, vitlök, garam masala, paprikapulver och chilipulver i ca 2 min på medelvärme. Tillsätt körsbärstomater och salt och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min.
Tillsätt cashewnötter och socker och låt såsen svalna lite. Mixa den sedan slät i en matberedare/ mixerkanna. Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt yoghurt och limesaft. Smaka av med salt.
Lägg ner laxkuberna och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över finhackad koriander.
Servera gärna salmon masalan med lemon rice och raita.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria