Gå vidare till huvudinnehåll
Brynt smörparfait med kanelbulle
Mari Bergman

Brynt smörparfait med kanelbulle

40 minMedel
106,85 kr
1 portion 31,40 kr per portion
Rädda dina råvaror och gör en härligt krämig parfait med smak av brynt smör och kanelbulle. Receptet ger ca 500 g färdig glass och det går utmärkt att välja bröd efter ditt eget skafferi eller gårdagens färdiga kanelbullar.

Parfait
3 dlVispgrädde
3 stÄgg
60 gStrösocker
50 gSmör
Kanelbulle
20 gStrösocker
10 gSmör
1 krmFlingsalt
35 gSurdegsbröd
1 tskKanel
Instruktioner
1

Kanelbulle: Finhacka brödet och stek det krispigt i smör. Tillsätt kanel, socker och flingsalt och stek ytterligare i några minuter. Häll över brödet på en tallrik och sätt in i frysen medans du gör din parfait.

2

Vid användning av färdiga kanelbullar: Finhacka kanelbullarna och stek krispiga i smör. Häll över bullarna på en tallrik och sätt in i frysen.

3

Parfait: Bryn smöret i en kastrull. Häll över det brynta smöret i en skål och låt svalna i rumstemperatur.

4

Vispa ägg och socker poröst.

5

Vispa grädden.

6

Vänd ner grädden i äggsmeten och tillsätt det brynta smöret. Tillsätt 2/3 av kanelbullarna och vänd om försiktigt.

7

Häll upp smeten i en frysbar låda med lock eller plasta väl. Strö resten av kanelbullarna och frys i minst 5 timmar.

Bild:

Christoffer Skogsmo