Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Parfait | ||
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 3 st | Ägg | |
| 60 g | Strösocker | |
| 50 g | Smör | |
| Kanelbulle | ||
| 20 g | Strösocker | |
| 10 g | Smör | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 35 g | Surdegsbröd | |
| 1 tsk | Kanel | |
Kanelbulle: Finhacka brödet och stek det krispigt i smör. Tillsätt kanel, socker och flingsalt och stek ytterligare i några minuter. Häll över brödet på en tallrik och sätt in i frysen medans du gör din parfait.
Vid användning av färdiga kanelbullar: Finhacka kanelbullarna och stek krispiga i smör. Häll över bullarna på en tallrik och sätt in i frysen.
Parfait: Bryn smöret i en kastrull. Häll över det brynta smöret i en skål och låt svalna i rumstemperatur.
Vispa ägg och socker poröst.
Vispa grädden.
Vänd ner grädden i äggsmeten och tillsätt det brynta smöret. Tillsätt 2/3 av kanelbullarna och vänd om försiktigt.
Häll upp smeten i en frysbar låda med lock eller plasta väl. Strö resten av kanelbullarna och frys i minst 5 timmar.
Bild:
Christoffer Skogsmo

69,00 kr /l

4,20 kr /st

59,23 kr /kg

22,50 kr /kg

145,00 kr /kg

167,80 kr /kg

32,95 kr



