Persiljefylld strömming med potatispuré
Mari Bergman

Persiljefylld strömming med potatispuré

40 minEnkelt
305,60 kr
4 portioner43,64 kr per portion
Supergod klassisk stekt strömming med persilja, potatispuré och krispiga sugarsnaps.

Tillbehör
0,5 stCitron
150 gSugarsnaps
100 gRårörda Lingon
Potatispuré
1 krmSvartpeppar Malen
100 gMat & Bak Smör
2 dlMellanmjölk
1 krmSalt Fint
900 gPotatis Mjölig
Strömming
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlGrahamsmjöl
1 mskOlivolja
600 gStrömming
1 krmSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

2

Strömming: Skär bort den lilla fenan på varje strömmingsfilé.

3

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra efter smak. Finhacka persilja och strö den på hälften av filéerna. Lägg dem dubbla och vänd dem i mjölet.

4

Stek strömmingen i en medelvarm panna med smör och olja ca 3 minuter på varje sida.

5

Potatispuré: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Värm sugarsnapsen snabbt i lite vatten. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Skär citronen i klyftor.

Servera strömmingen tillsammans med potatispuré, sugarsnaps, citronklyftor och eventuellt lite rårörda lingon.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 746 kcal, 34 g protein, 41 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell