Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Queasadillas | ||
| 150 g | Spenat Blad | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 200 g | Tortilla Wrap | |
| 2 krm | Salt | |
| 100 g | Fetaost | |
| 1 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| Soppa | ||
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 2 st | Broccoli Färsk | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 st | Gul lök | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 l | Vatten | |
| 1 st | Grönsaksfond | |
Soppa: Skala och grovhacka den gula löken. Skölj och skär broccolin i mindre buketter.
Hetta upp en stor kastrull med olja eller smör, fräs löken mjuk utan att den bränns. Lägg i broccolibuketterna och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt vatten och buljong i kastrullen, koka upp och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Queasadillas: Skala vitlök och skölj spenaten. Fräs spenaten hastigt i lite olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken och blanda runt. Lägg över spenaten i en bunke och smula i fetaost och tillsätt creme fraiche. Tillsätt en nypa salt och peppar och blanda runt.
Lägg fyllningen mellan tortillabröden och platta till. Stek din quesadilla i lite olja eller smör i en stekpanna på båda sidor. Dela den sedan i tårtbitar och servera till soppan.
Näringsvärde: 488 KCAL 20 G PROTEIN 30 G FETT 31 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

3 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

48,44 kr /kg

159,67 kr /kg

189,50 kr /kg

69,75 kr /l

67,80 kr /kg

19,75 kr /kg

93,17 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

230,56 kr /l