Lax och kålrabbi på friterat rispapper med grönkål, jalapeño mayo och tångpärlor
Mari Bergman

Lax och kålrabbi på friterat rispapper med grönkål, jalapeño mayo och tångpärlor

1 tEnkelt
520,60 kr
10 portioner21,18 kr per portion
Lax och kålrabbi på friterat rispapper med grönkål, jalapeño mayo och tångpärlor. Laktosfri. Innehåller: fisk, soja och sesamfrön.

Grönkål
1 krmFlingsalt
1 tskRapsolja
1 krmChiliflakes
30 gGrönkål
Topping
50 gTångpärlor Citron
10 tskVegansk majonnäs
10 krmSesamfrö
Ingredienser
44 gRispapper
1 lFrityrolja
Lax och kålrabbi
1 krmFlingsalt
180 gSashimilax
200 gKålrabbi
1 tskRapsolja
3 mskSöt sojasås
1 tskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Lax: Tärna laxen smått. Skala och tärna kålrabbi smått. Skala och riv ingefära. Blanda samman lax, kålrabbi, ingefära, rapsolja, coconut aminos och flingsalt i en skål. Låt stå i kylen och marinera i minst 1 tim.

3

Grönkål: Blanda grönkålsblad med chiliflakes, flingsalt och rapsolja i en bunke. Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 min. Låt grönkålen svalna helt och smula sedan försiktigt sönder grönkålen i mindre bitar.

4

Rispapper: Värm olja till 170 grader, i en bred kastrull så att rispapprena får plats.

5

Fritera två rispapper åt gången i ca 30 sek. Låt rinna av på hushållspapper.

6

Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar så att du får 10 st små rispapper.

7

Servering: Sila av det mesta av marinaden från laxblandningen. Sila av vätskan från tångpärlorna.

8

Lägg på 2 msk laxblandning på varje rispapper. Toppa med jalapeño mayo, tångpärlor, grönkålssmul och wasabisesamfrön.

Bild:

Lina Eriksson