Burrata med bakade tomater, gremolata och pumpakrisp
Mari Bergman

Burrata med bakade tomater, gremolata och pumpakrisp

45 minEnkelt
195,70 kr
10 portioner14,89 kr per portion
Burrata med bakade tomater, gremolata och pumpakrisp. Vegetarisk, glutenfri.

Ingredienser
200 gBurrata
Bakade tomater
1 krmSvartpeppar
2 krmSalt Fint
2 tskRapsolja
500 gKörsbärstomater
Gremolata
1 stCitron - Eko
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar
1 stBasilika - färsk
3 krmSalt Fint
0,5 dlRapsolja
Pumpakrisp
1 mskPumpakärnor
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Bakade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta tomaterna i ca 30-40 min.

3

Ta ut tomaterna och låt svalna.

4

Gremolata: Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, olja, salt och peppar till en gremolata. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft strax innan servering.

5

Pumpakrisp: Rosta pumpafröna gyllene i en varm stekpanna med lite flingsalt. Låt svalna och finhacka.

6

Servering: Skär burratan i mindre bitar. Fördela tomater, burrata och gremolata i små portionsskålar. Toppa med pumpakrisp.

Bild:

Lina Eriksson