Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 180 g | Romansallat | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 krm | Salt | |
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 2 skiva | Lantbröd | |
| 2 dl | Mathavre | |
| 1 st | Fänkål Färsk | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| Dressing | ||
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 1 krm | Salt | |
Värm ugnen till 175 grader.
Sallad: Halvera cocktailtomaterna. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och dela varje sparris i tre bitar.
Lägg tomater och sparris i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och spola mathavret kallt.
Strimla fänkålen tunt, tärna gurkan och skär salladen i bitar. Grovhacka örterna.
Tärna brödet och stek det knaprigt i olivolja.
Dressing: Tärna gurkan riktigt smått. Skala och riv vitlök och finhacka örterna. Blanda samman i en skål. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, olivolja och lite salt och peppar.
Sallad: Blanda samman det kokta mathavret med fänkål, gurka, sallad, örter, dressing och de rostade grönsakerna. Smaka av salladen med salt och peppar.
Servering: Lägg upp salladen på ett fat. Toppa med de krispiga brödtärningarna och servera med ditt val av protein.
Välj protein · Stekt tärnad halloumi · Färska räkor · Kokta kikärtor
Bild:
Charlie Drevstam

105,28 kr /kg

179,67 kr /kg

62,78 kr /kg

239,80 kr /kg

21,95 kr /st

59,23 kr /kg

51,25 kr /kg

46,50 kr /kg

99,80 kr /kg

68,44 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg