Gå vidare till huvudinnehåll
Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm, vispad grädde och maräng
Mari Bergman

Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm, vispad grädde och maräng

20 minEnkelt
342,60 kr
8 portioner24,50 kr per portion
En enkel men väldigt god dessert. Mascarponekrämen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen. Vispgrädden går även den bra att vispa i förväg och förvara i kylen. Perfekt så att man istället för att stå i köket kan umgås med sina gäster.

2,5 dlVispgrädde
500 gJordgubbar Färska
2 mskFlorsocker
100 gSavoiardikex
50 gMaränger
2 tskVaniljsocker
500 gMascarpone
1 stApelsin
Instruktioner
1

Jordgubbsdessert: Blanda mascarpone, vaniljsocker och florsocker i en skål. Vispa lite lätt med en elvisp. Skölj apelsinen och riv i apelsinskal.

2

Vispa grädden fluffig.

3

Skölj och dela jordgubbarna i kvartar.

4

Dela varje kex i två bitar.

5

Ta fram 8 vackra glas och fördela en kexbit i botten. Pressa över lite apelsinsaft och varva sedan med marscarponekräm, jordgubbar, grädde och krossad maräng. Gör 3 lager och toppa med fina jordgubbar. Ät och njut!

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir