Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Potatis | |
1 krm | Salt | |
2 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Japansk soja | |
1 tsk | Smör | |
400 g | Oxfilé | |
1 tsk | Strösocker | |
Till servering | ||
4 st | Ägg | |
Senapskräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Dijonsenap | |
3 msk | Strösocker | |
2 msk | Senapspulver | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Pepparrot Färsk | |
2,5 dl | Vispgrädde |
Skala lök och potatis.
Skär lök, potatis och kött i sockerbitsstora bitar. Stek löken på medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad. Smaka av med salt, peppar, en nypa socker och en skvätt soja.
Hetta upp oljan och fritera potatisen någon minut tills den fått fin färg. Salta och håll varmt.
Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna. Salta och peppra.
Servering Lägg upp kött, lök och potatis i fina rader. Servera med senapskrämen och äggulorna.
Mästarnas Menyer Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh
Boken ges ut av Norstedts förlag
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla