Gå vidare till huvudinnehåll
Cake pops-mumier
Kerstin Eriksson

Cake pops-mumier

50 minEnkelt
144,25 kr
1 portion 92,41 kr per portion
Duka upp ett härligt gäng mumier till Halloween! Cake pops-mumier kommer garanterat att vara uppskattat av de små gästerna. 1 sats ger ca 20 st.

120 gFärskost Naturell
1 stGrillpinnar
200 gVit Blockchoklad
500 gSockerkaka
Instruktioner
1

Mixa sockerkakan, eller finfördela den med händerna.

2

Tillsätt färskosten och blanda ihop med den mixade sockerkakan, låt stå kallt i ca 30 minuter.

3

Rulla degen till bollar, ca 3 cm stora. Förvara sedan i kyl medan du smälter chokladen.

4

Smält choklad, antingen i ett vattenbad eller på låg värme direkt i kastrull.

5

Doppa den spetsiga änden av grillpinnen i den smälta chokladen och låt det gå några sekunder innan du sticker ner i varje boll. Chokladen hjälper till att hålla pinnen på plats. Kyl sedan ner popsen i någon minut. Då stelnar chokladen och fungerar som lim.

6

Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och stick ner i t.e.x en bit oasis, frigolit eller ett högt tungt glas som inte riskerar att falla.

7

Använd en tesked för att ringla över resterande av den smälta chokladen över bollarna i ett mumie-mönster.

8

Dekorera gärna med små godisar eller tunna skivor av exempelvis pingvinstång till mumie-ögon.

Bild:

Kerstin Eriksson