Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
2 tsk | Dijonsenap | |
500 g | Blandfärs | |
0,5 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Rostad Lök | |
Tillbehör | ||
100 g | Romansallat, 0,5 st | |
1 st | Kvisttomater | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
Gurkrelish | ||
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
200 g | Cornichons | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30-40 min.
Burgare: Blanda färsen med dijonsenap, ägg, rostad lök, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek burgarna ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt de bli ordentligt genomstekta i pannan.
Gurkrelish: Finhacka cornichons. Skölj och tärna gurkan smått. Blanda med creme fraiche i en skål och tillsätt vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och dra loss 4 stora blad. Skölj och skiva tomaten.
Rosta bröden i en stekpanna och montera ihop dina burgare med gurkrelish, sallad, burgare och tomat. Servera tillsammans med den rostade potatisen.
Näringsvärde: 853 kcal, 34 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel