Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torsk | ||
1 st | Gul lök | |
400 g | Kokosmjölk | |
50 g | Färsk ingefära | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
75 g | Salladslök | |
2 msk | Grön Currypasta | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Torskfilé | |
0,5 st | Thaibasilika | |
25 g | Chilipeppar Färsk | |
1 st | Lime | |
10 g | Citrongräs Färsk | |
1,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 dl | Vispgrädde | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Torsk: Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken.
Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan.
Skala och skiva vitlöken och grön chili, behåll kärnorna om du gillar stark mat. Tillsätt till stekpannan och låt de fräsa med.
Krossa citrongräset och skär i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen.
Tillsätt grädde och kokosmjölk och låt koka upp.
Tvätta och riv skalet från limen, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt puttra med.
Ta bort benen ur torsken och skär den i tärningar och lägg ner i pannan.
Skölj och strimla sockerärtor, salladslök och thaibasilikan, vänd ner i såsen. Smaka av med lite salt. När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras.
Näringsvärde: Kcal: 676 Fett: 35 g Protein: 35 g Kolhydrater: 58 g
Bild:
Linnea Swärd
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1