Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Havssalt | |
1 st | Färsk timjan | |
1 st | Butternutpumpa | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala butternutpumpan, dela den längs med och gröp ur kärnorna.
Smörj en ugnsplåt med olja och lägg över pumpan med snittytan neråt.
Skär smala skåror i pumpan, inte riktigt hela vägen genom.
Ringla över olivolja och strö över havssalt och svartpeppar. Baka i ugnen ca 30-40 minuter, tills pumpan är mjuk och har fått en fin yta. Strö över lite finhackad färsk timjan då pumpan är färdig.
Tips: toppa gärna med lite smulad fetaost, hackad chili eller fler färska örter.
: toppa gärna med lite smulad fetaost, hackad chili eller fler färska örter.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Havssalt Finmalet 200g Spicemaster
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria