Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
50 g | Smör | |
1 st | Citron | |
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Vitkål | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 st | Kvisttomater | |
1 krm | Salt | |
Laxpudding | ||
1 st | Gul lök | |
4 st | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Salt | |
200 g | Rimmad Lax | |
3 dl | Mellanmjölk | |
1 kg | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
18 g | Dill - fryst |
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form.
Laxpudding: Skiva den kokta kalla potatisen. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök och lax i ugnsformen.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och dill till en äggstanning. Häll äggstanningen i formen och grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 30 minuter.
Tillbehör: Smält smör i en kastrull på spisen. Skär citronen i klyftor.
Sallad: Skölj och tärna gurka och tomat. Skölj och grovhacka vitkålen. Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger.Smaka av med salt och peppar.
Servera laxpuddingen med skirat smör, sallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 625 kcal, 26 g protein, 34 g fett, 50 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Rimmad Laxfilé Skivad ASC 100g Korshags