Gå vidare till huvudinnehåll
Laxpudding med skirat smör
Mari Bergman

Laxpudding med skirat smör

45 minEnkelt
405,90 kr
4 portioner 50,85 kr per portion
Underbart recept på klassisk laxpudding med smak av dill. Du slänger ihop denna rätt i ett nafs om du förkokar potatisen dagen innan. Perfekt till såväl lunchlådan som till bjudningen! Serveras med skirat smör och citron.

Tillbehör
50 gSmör
1 stCitron
Sallad
2 mskOlivolja
0,5 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
250 gVitkål
1 mskVit balsamvinäger
1 stKvisttomater
1 krmSalt
Laxpudding
1 stGul lök
4 stÄgg
1 dlVispgrädde
1 tskSalt
200 gRimmad Lax
3 dlMellanmjölk
1 kgPotatis Fast
0,5 tskSvartpeppar Malen
18 gDill - fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form.

2

Laxpudding: Skiva den kokta kalla potatisen. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök och lax i ugnsformen.

3

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och dill till en äggstanning. Häll äggstanningen i formen och grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 30 minuter.

4

Tillbehör: Smält smör i en kastrull på spisen. Skär citronen i klyftor.

5

Sallad: Skölj och tärna gurka och tomat. Skölj och grovhacka vitkålen. Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger.Smaka av med salt och peppar.

Servera laxpuddingen med skirat smör, sallad och citronklyftor.

Näringsvärde: 625 kcal, 26 g protein, 34 g fett, 50 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd