Laxpaket med örter & rädissallad

Laxpaket med örter & rädissallad

30 minEnkelt
209,65 kr
4 portioner39,61 kr per portion
Ett laxpaket med färska kryddor och rädissallad funkar lika bra att lägga på grillen som att tillaga i ugnen. Smakar utsökt med färskpotatis men går självklart att använda sig av fast potatis om det inte är säsong.

Laxpaketet
0,5 stDill - färsk
0,5 stGräslök - färsk
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
500 gLaxfilé
700 gFärskpotatis
1 stCitron
Sallad
0,2 stGräslök - färsk
0,5 stCitron
250 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
0,2 stDill - färsk
100 gRädisor
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader om du inte ska grilla. Tvätta och skiva potatisen. Förkoka potatisskivorna i lätt-saltat vatten i ca 5- 7 min så att de mjuknar en aning.

2

Gör fyra st stora folieark. Ett tips är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Skär laxen i fyra portionsbitar (om den inte redan är i bitar). Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och lägg laxen ovanpå. Vik upp foliet så att det blir som en skål.

3

Hacka dill och gräslök, spar lite till salladen. Riv skalet av citronen (bara det gula annars blir det lätt beskt). Blanda örter och citronskal med grädde och salt i en skål. Fördela blandningen i varje foliepaket över laxen och krydda med en nypa svartpeppar. Vik ihop ordentligt.

4

Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.

5

Ugn: Sätt in laxpaketen i ugnen ca 20 min.

6

Sallad: Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Koka dem lite lätt i saltat vatten. Blanda morötterna med skivade rädisor och strö över lite dill och gräslök. Pressa över lite citronsaft och toppa med en nypa salt.

är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Skär laxen i fyra portionsbitar (om den inte redan är i bitar). Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och lägg laxen ovanpå. Vik upp foliet så att det blir som en skål.

  1. Hacka dill och gräslök, spar lite till salladen. Riv skalet av citronen (bara det gula annars blir det lätt beskt). Blanda örter och citronskal med grädde och salt i en skål. Fördela blandningen i varje foliepaket över laxen och krydda med en nypa svartpeppar. Vik ihop ordentligt.

  2. Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.

  3. Ugn: Sätt in laxpaketen i ugnen ca 20 min.

  4. Sallad: Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Koka dem lite lätt i saltat vatten. Blanda morötterna med skivade rädisor och strö över lite dill och gräslök. Pressa över lite citronsaft och toppa med en nypa salt.

Bild:

Linnea Swärd