Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 100 g | Tångpärlor Citron | |
| 30 g | Spenat Blad | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 1,5 dl | Gräddfil | |
| 0,25 st | Gurka | |
| 25 g | Grana Padano | |
| Rårakor | ||
| 75 g | Grana Padano | |
| 0,75 st | Blomkål Färsk | |
| 150 g | Potatis Fast | |
| 0,5 dl | Vispgrädde | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 200 g | Vitkål | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Ägg | |
Sätt ugnen på 125 grader.
Rårakor: Skölj och grovhacka blomkålen. Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen. Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.
Topping: Skölj salladen. Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.
Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.
Näringsvärde: 680 kcal. 32 g protein, 48 g fett, 29 g kolhydrater.
Bild:
Andrea Klintbjer

559,00 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

143,80 kr /kg

53,17 kr /l

62,78 kr /kg

317,50 kr /kg

48,09 kr /kg

19,95 kr

34,50 kr

18,48 kr /kg

4,20 kr /st

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg
