Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sweet chilisås | ||
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 2 msk | Sweet Chili | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Ris | |
| 1 krm | Salt | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 150 g | Sugarsnaps | |
| Chicken nuggets | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 st | Ägg | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| 630 g | Kyckling Minutfilé | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| 3 dl | Panko | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chicken nuggets: Dela varje kycklingfilé i 4 längder och krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd först kycklingen mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek nuggetsen krispiga på båda sidor, ca 5 min tills de fått fin färg och är genomstekta.
Sweet chilisås: Blanda ihop yoghurt, sweet chilisås och smaka av med salt.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Sila av vattnet. Skölj och halvera tomaterna och lägg grönsakerna i en skål. Servera chicken nuggets med nykokt ris, sweet chilisås och grönsaker.
Näringsvärde: 592 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 54 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

44,50 kr /kg

63,00 kr /l

83,90 kr /kg

143,80 kr /kg

246,33 kr /kg

4,20 kr /st

160,83 kr /kg

124,75 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

31,95 kr

34,50 kr

8,98 kr /kg