Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2,5 dl | Jordnötssmör | |
| 200 g | Mörk Blockchoklad | |
| 1 tsk | Vaniljpulver | |
| 100 g | Rispuffar, (1 dl) | |
| 1 tsk | Kanel | |
| 100 g | Lönnsirap, (2 dl) | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
Blanda jordnötssmör, lönnsirap, flingsalt, vaniljpulver och kanel i en kastrull och hetta upp under ständig omrörning. Låt puttra i någon minut, rör hela tiden.
Lyft kastrullen från värmen och häll i det puffade riset. Blanda väl och bred ut blandningen i en 20x25 cm stor form klädd med bakplåtspapper. Tryck till lite och låt stelna någon timme i rumstemperatur.
Hacka chokladen och värm upp den över vattenbad eller i omgångar i micron. Bred ut chokladen på rispuffsblandningen och låt stelna. Skär sedan ut rutor.
Bild:
Linnea Swärd

111,29 kr /kg

265,00 kr /kg

8 995,00 kr /kg

107,80 kr /kg

250,00 kr /kg

32,95 kr

158,53 kr /kg