Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ostsås | ||
2 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,75 g | Salt | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
Sallad | ||
2 tsk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Raw slaw | |
25 g | Salladsmix | |
Recept 1: Ratatouille | ||
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 st | Rödlök | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 st | Zucchini | |
760 g | Kidneybönor | |
1 st | Röd Paprika | |
0,75 tsk | Salt | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 tsk | Chiliflakes | |
4 st | Ägg | |
1 st | Gul Paprika | |
200 g | Sötpotatis, (1 st) | |
1 st | Aubergine | |
250 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
40 g | Salladsmix | |
3 dl | Ris, (4 port) | |
Recept 2: Grönsakslasagne | ||
65 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Färska lasagneplattor |
Recept 1: Ugnsbakad ratatouille med knäckt ägg, 45 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skala sötpotatis, rödlök och vitlök. Skölj alla grönsaker.
Tärna sötpotatis, zucchini, aubergine och paprika. Halvera tomaterna. Grovhacka rödlök och vitlök. Blanda alla grönsaker på plåten med basilika, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, svartpeppar och olja. Sprid ut ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av den rostade ratatouillen.
Recept 2: Grönsakslasagne, 20 min tillagning. Ta fram den rostade ratatouillen från recept 1.
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Ostsås: Blanda samman creme fraiche, mjölk, äggulor, 100 g riven ost, salt och peppar.
Häll lite av ostsåsen i botten av formen. Lägg ett lager lasagneplattor och täck med den rostade ratatouillen Lägg över ett lager spenat och lite mer ostsås. Fördela ett nytt lager lasagneplattor och täck med resten av ostsåsen och 50 g riven ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Sallad: Blanda samman sallad, raw slaw, olja och balsamvinäger.
Servera lasagnen med sallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Västerbottensost® Riven 33% 150g Norrmejerier
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1