Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Djungelgryta | ||
| 1 tsk | Curry | |
| 2 dl | Vatten | |
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 st | Hönsbuljong | |
| 600 g | Kycklingfile | |
| Till servering | ||
| 2 st | Banan | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 300 g | Basmatiris | |
| 1 st | Småcitrus | |
Koka upp riset med dubbelt så mycket vatten och ½ tsk salt. Sänk värmen och låt sjuda under lock enligt tidsangivelse.
Djungelgryta: Skär kycklingen i strimlor. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna.
Rör ner curry, grädde och buljongtärningar, och låt koka i ett par minuter.
OBS Tänk på att diska eller byta skärbräda efter hantering av rå kyckling innan nästa moment påbörjas.
Tillbehör: Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar eller små tärningar.
Skala bananerna och skär i skivor
Skala mandarinerna, klyfta och dela varje klyfta i två halvor.
Servera djungelgrytan med det nykokta riset, paprika, bananer och mandarinklyftor.

34,50 kr

3,99 kr /l

99,95 kr /kg

21,63 kr /kg

69,83 kr /kg

1 Clementin "Senses" Lyx Klass1
64,95 kr /kg

31,95 kr

59,95 kr /kg
