Gå vidare till huvudinnehåll
Smashed vegoburgare
Mari Bergman

Smashed vegoburgare

20 minEnkelt
286,25 kr
4 portioner 38,68 kr per portion
Klassisk hamburgare i vegetarisk tappning med smält ost. Ett lättlagat och snabbt recept på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
360 gVeg. Hamburgare
4 mskHamburgerdressing
344 gHamburgerbröd
100 gHamburgerost
0,5 stKrispsallat
Från ditt skafferi
2 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
4 tskSenap
4 tskTomatketchup
4 krmSalt
Instruktioner
1

Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hamburgerbröden så att de får en gyllene yta. Lägg över bröden på en skärbräda.

2

Hetta upp ny olja i pannan och låt den bli varm. Stek burgarna och tryck till ordentligt med en stekspade, baksida av en kastrull eller med en grillpress så att de blir smashade. Salta och peppra ordentligt och låt burgarna få en ordentlig stekyta innan du vänder och steker på andra sidan.

3

Lägg på hamburgerost på varje burgare. Lägg på ett lock och låt osten smälta ordentligt.

4

Fördela hamburgerdressing på undersidan av varje bröd. Lägg på salladsblad, hamburgare med ost, ketchup och senap. Lägg på översidan av bröden och tryck till hamburgarna ordentligt. Ät och njut.

Bild:

Nurlan Emir