Gå vidare till huvudinnehåll
Ryssröra i pitabröd
Mari Bergman

Ryssröra i pitabröd

40 minEnkelt
218,35 kr
4 portioner 23,56 kr per portion
Ryssröra är en klassiker som många känner igen från barndomen. Denna rätt är superlätt att tillaga och kommer garanterat att uppskattas av de små. Gillar man lite mer kryddstark mat går det självklart att öka mängden kryddor eller tillsätta lite chiliflakes för mer hetta.

Tillbehör
0,5 stIsbergssallat
480 gPitabröd
Ryssröra
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
3 dlBasmatiris
3 mskSweet Chili
200 gVanliga morötter
2 dlVatten
3 mskTomatpuré
2 tskSalt
1 mskOlivolja
1 mskBasilika - torkad
500 gNötfärs
1 tskSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen efter brödförpackningens anvisning.

2

Ryssröra: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3

Skala och finhacka lök och vitlök och skala och grovriv morötterna.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och nötfärs tills färsen är genomstekt. Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, basilika och vatten.

5

Tillsätt det kokta riset och blanda om ordentligt. Smaka av och krydda ev lite mer.

6

Tillbehör: Värm bröden en stund i ugnen. Skär varje pitabröd på mitten.

7

Skölj salladsbladen och fyll varje pitabröd med sallad och köttfärsfräset.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 15 g fett, 97 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell