Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
350 g | Blåbär Fryst | |
3 msk | Kokosolja | |
2 msk | Chiafrö | |
1 msk | Sirap Agave |
Värm ugnen till 75 grader.
Blanda blåbär, 2 msk kokosolja, chiafrön och agavesirap/honung i en bunke. Mixa samman bären med hjälp av en stavmixer. Låt stå och svälla i ca 10 min.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj pappret med 1 msk kokosolja. Bred ut blåbärssmeten till en ca 2 mm tjock platta med hjälp av en slickepott.
Sätt in plåten mitt i ugnen och håll ugnsluckan öppen med hjälp av en trägaffel. Torka remmarna i ca 6-8 timmar.
Dra av blåbärsmassan från pappret och skär i ca 2-3 cm breda remmar. Rulla ihop remmarna och förvara i en burk i kylen.
Bild:
Mathilda Lindblad