Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad pasta med vegetarisk färs, pumpa och chèvre
Hemmakock

Ugnsbakad pasta med vegetarisk färs, pumpa och chèvre

1 tEnkelt
237,25 kr
4 portioner 25,73 kr per portion
Ugnsbakad pasta med vegetarisk färs, pumpa och chèvre

2 klyftaVitlök Vanlig
300 gTortiglioni
2,5 tskFärsk timjan
3 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
750 gButternutpumpa
200 gGetost, Chevre
1 krmSalt
1 stGul lök
1 mskOlivolja
175 gVegetarisk Färs
Instruktioner
1

Skär pumpan i tärningar. Lägg pumpatärningarna på ett ugnsfast fat. Droppa över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Blanda om och baka i ugn i 30 minuter eller tills pumpabitarna är lagom mjuka.

Koka pastan al dente i en rymlig panna med saltat kokande vatten.

Värm lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök och stek i 3-4 minuter. Tillsätt 1 msk timjan och vegetarisk färs och stek i 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Häll i 1,5 dl vatten så att färsblandningen förblir lös och mustig. Salta och peppra efter smak. Blanda den färdiga pastan och färsen. Överför pastablandningen till en smord ugnsfast form. Lägg pumpabitar och toppa med ost. Strö resten av timjan och droppa på lite olivolja. Grädda 5-10 minuter i ugnen eller tills det är helt genomvarmt.