Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 4 dl | Kokosmjölk | |
| 1 g | Limeblad, 4 st | |
| 800 g | Torskrygg | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 50 g | Citrongräs Färsk | |
| 4 tsk | Salt | |
| 1 st | Aluminiumfolie | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1 kg | Färskpotatis | |
| 2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 4 st | Salladslök | |
| 2 st | Gul lök | |
Lägg aluminiumarken två och två och dela fisken i 4 bitar och lägg i mitten i varje ark och salta och peppra lätt.
Dela salladslöken och den gula löken på hälften och lägg i arken tillsammans med 4 st potatisar delade i halvor.
Häll i 1 dl kokosmjölk och smula ned 1/4 av buljongen samt 1/4 av den finhackade chilin.
Banka ut citrongräset så smaken kommer fram och dela i 4 delar och lägg i 1 del tillsammans med 1 tsk av limebladkrosset samt 1 tsk salt.
Skvätt till sist någon cl vitt vin över allt och lägg i 2 st körsbärstomater. Vik ihop och försegla sen arket väl så ingen vätska rinner ut.
Gör sen likadant med resten så du får 4 st likadana Ark.
Lägg på ute grillen i ca 20 min och låt sen varje gäst få öppna sitt eget knyte på tallriken vid bordet.
Går självklart även att göra i varmluftsugn i 250 grader i ca 25 min.
Vinet som blir över är till kocken men kan självklart serveras till maten också
Bild:
Sanna Livijn Wexell

238,00 kr /kg

78,00 kr /l

262,72 kr /kg

297,62 kr /kg

111,80 kr /kg

579,00 kr /kg

2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
22,17 kr /kg

171,80 kr /l

71,19 kr /kg

19,75 kr /kg

34,50 kr

3,99 kr /l

29,17 kr /kg

3,60 kr /m

296,67 kr /l

