Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
150 g | Salladsmix | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
Klyftpotatis | ||
800 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Olivolja | |
Festlig fläskfilé | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2,5 msk | Dijonsenap | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Smör | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
250 g | Äpple Royal Gala | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 tsk | Flingsalt |
Värm ugnen till 225°. Skrubba potatisen och skär den i tunna klyftor, ju tunnare desto snabbare tillagningstid. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Häll på oljan, pressa ner vitlöksklyftorna och strö över salt. Rör om. Baka potatisklyftorna i ugn i ca 20-25 minuter.
Putsa bort senor och hinnor från fläskfilén och skär den i ca 2-3 cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Krydda köttet med salt, peppar och torkad timjan och stek det gyllene på båda sidor, ca 3-4 minuter per sida.
Häll på grädden i pannan. Tillsätt dijonsenap och låt koka upp. Smaka av med mer salt och peppar.
Skölj och arrangera salladen med tomater och grovt hackad persilja på ett fat. Droppa över lite olivolja och balsamvinäger. Strö på flingsalt.
Tärna äpplena och gurkan. Grovhacka persiljan. Strö till sist blandningen över pannan och servera med salladen och klyftpotatisen.
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1