Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajdeg | ||
| 125 g | Smör | |
| 1 msk | Vatten | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| Fyllning | ||
| 200 g | Riven Västerbottensost | |
| 4 st | Ägg | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Värm ugnen till 200 grader.
Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.
Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, riven västerbottensost, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in i ugnen i ca 20-30 min beroende på ugn.
Bild:
Susanna Blåvarg

356,67 kr /kg

4,20 kr /st

69,00 kr /l

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg